Sarrià-Sant Gervasi era el districte amb més participació a les sis. Foto: Carola López / ACN

Les eleccions al Parlament d’aquest 14 de febrer han deixat una participació, a les sis de la tarda, més alta als districtes on normalment l’independentisme treu bons resultats. Es tracta de Sarrià Sant-Gervasi on la participació havia estat del 55,1%, de les Corts (54%), Gràcia (52,1%) i l’Eixample (49,1%). Al conjunt de la ciutat la xifra de participació era del 47% del cens.

D’altra banda, a la cua de la participació s’hi han col·locat Ciutat Vella (37,1%) i Nou Barris (40,3%). En el cas de Nou Barris, es tracta del districte on l’independentisme sempre treu els pitjors resultats. Així doncs, tal com ha passat en la majoria de municipis de Catalunya, la participació ha caigut menys on l’independentisme és més fort.

El 2017, quan la participació a les sis de la tarda era gairebé del 69%, els quatre amb més participació avui també eren els districtes on havia votat més gent. Llavors, finalment, l’Eixample i Gràcia van ser els dos únics districtes, juntament amb Sants-Montjuïc, on la victòria va ser per l’independentisme i no per a Ciutadans.

Aquesta tendència, doncs, pot ser un bon indicador per tenir una orientació sobre els resultats que hi poden haver aquesta nit al conjunt de la ciutat. De totes maneres, cal tenir en compte que aquestes dades no tenen en compte el vot per correu, que aquest any ha augmentat molt a causa de la pandèmia.