Germans Argudo

De l’escola dels dos germans han sorgit grans professionals del Taekwondo. Foto cedida

L’Escola de Taekwondo Hermanos Argudo, oberta pels germans Luis i Javier Argudo fa 29 anys, és una de les tres entitats candidates a guanyar un dels Premis Nou Barris d’enguany en la categoria col·lectiva. Això, diu en Luis, els omple d’orgull: “Estem molt agraïts perquè són molts anys treballant i vivint al districte. Som fills de la Via Júlia”.

La raó per la qual aquesta escola és candidata a guanyar aquest guardó és, indica en Luis, perquè no és un “simple gimnàs de barri on fer taekwondo”, sinó que és un espai del qual han sorgit grans professionals i on s’aprenen valors imprescindibles. “A través de l’esport, ensenyem què és la constància, el respecte o el companyerisme, a banda d’oferir un entorn saludable”, explica.

Des del 1993

Els orígens d’aquesta escola, recorda, es remunten al 1993, quan els germans ja s’havien retirat de l’esport d’elit i volien transmetre a altres persones tot el que havien après. El taekwondo els hi havia donat moltes coses bones en els darrers anys, i en aquell moment volien que altres persones poguessin sentir el mateix que ells. Ja ha plogut molt des d’aquells dies i, segons en Luis, el millor que s’emporten ell i el seu germà de tot aquest temps és “ser apreciats pels alumnes i les seves famílies”.

La votació popular dels Premis Nou Barris està en marxa al web de Línia Nou Barris. Hi ha temps per votar fins al 30 d’abril.