L’actual Casal de la Gent Gran està tancat. Foto: Districte

L’Associació de Veïns del Turó de la Peira ha denunciat l’abandonament i la falta d’inversió municipal que consideren que hi ha al barri. Concretament, l’entitat fa referència a la construcció d’equipaments a l’anomenada ‘Illa Q’, una parcel·la que queda lliure al carrer de Besiberri, on l’Ajuntament va construir i fer entrega de 100 habitatges de protecció oficial l’any 2018, i on s’havia d’aixecar l’equipament que ha de dotar al barri d’una oficina de Serveis Socials, un Casal de Gent Gran i una sala polivalent.

El Casal de la Gent Gran és una de les principals preocupacions dels veïns. Les instal·lacions precàries del carrer del Doctor Pi i Molist van haver de tancar per la pandèmia i el Districte no l’ha tornat a obrir per problemes estructurals de l’edifici i per insalubritat. Els veïns lamenten que no s’hagués fet la reforma durant el tancament i que no hi hagi previsió temporal per les obres de millora.

“Ara mateix no tenim cap equipament per reubicar a la gent gran. Nosaltres hem iniciat una lluita i l’endurirem si fa falta”, assegura Antonio Silva, president de l’Associació de Veïns del Turó de la Peira. L’entitat veïnal vol una reunió amb l’alcaldessa i que s’agilitzi el pla executiu de l’Illa Q, que segons fonts municipals consultades per Línia Nou Barris, s’acabaria durant aquest mandat, però sense una data establerta.

Des de l’AV Turó de la Peira asseguren que si els equipaments previstos s’haguessin construït a l’anterior mandat, no s’hagueren trobat amb aquesta situació. “No podem tolerar que la manca d’inversió social perjudiqui el veïnat privant-lo de dos serveis públics tan fonamentals per al nostre barri com són els Serveis Socials i el Casal de Gent Gran”, defensen en un comunicat.