Sindicat Habitatge de Nou Barris

Una trobada organitzada per l’entitat. Foto cedida

El Sindicat d’Habitatge de Nou Barris lluita per un dels drets que més s’ha vulnerat en els darrers temps: el de l’habitatge. El darrer any ha estat especialment dur, ja que, tal com lamenten des del sindicat, han hagut d’aturar desenes de desnonaments i han presenciat com d’altres s’han acabat executant. La seva incansable lluita és una de les raons per les quals és una de les tres entitats candidates als Premis Nou Barris d’enguany en la categoria col·lectiva. “Ens ha sorprès la notícia. Des del sindicat no busquem reconeixements ni premis més enllà de la solució real al problema estructural d’habitatge que patim”, indiquen.

Lluitar en defensa dels habitatges dels veïns de Nou Barris ha implicat als seus integrants viure situacions dures que tant de bo mai hagués de viure cap persona. Algunes d’elles, recorden, són veure companyes patint violència policial o altres acomiadant-se de casa seva, entre altres. “Hem vist amb tristesa moltes veïnes marxant de Nou Barris”, afirmen.

Tot i que, reconeixen, hi ha algunes persones que han aconseguit “una solució definitiva” per quedar-se a casa seva amb dignitat, fa falta, en la lluita per l’habitatge, arribar molt més lluny. Tal com recalquen, aconseguir una “solució col·lectiva”: una llar per a tothom. “És per això que sempre cridem: ‘Cap veïna fora del barri’”, insisteixen.

La votació popular dels Premis Nou Barris està en marxa al web de Línia Nou Barris. Hi ha temps per votar fins al 30 d’abril.