Llogar un pis ara costa 180 euros més que el 2014. Foto: Línia Nou Barris

Després de molts anys augmentant sembla que el preu del lloguer a Nou Barris comença a tocar sostre. Això, com a mínim, és el que s’observa en les últimes xifres publicades per la Generalitat a partir de les fiances dipositades a l’Institut Català del Sòl.

Així doncs, les xifres més recents, que fan referència al preu del tercer trimestre de l’any passat, mostren com a Nou Barris el cost mitjà de llogar un pis és de 702 euros. Si es compara amb el segon i el primer trimestre del 2019, la situació era molt igual, ja que llavors l’import era de 705 i 695 euros respectivament. És a dir, durant els tres primers trimestres de l’any passat el preu sempre va rondar els 700 euros. Ara bé, cal veure com acaba d’evolucionar aquesta tendència, ja que si es fa la comparativa entre amb el tercer trimestre del 2018, llavors el que es pagava de mitjana eren 680 euros.

D’altra banda, per comprovar l’augment dels darrers anys només cal mirar una mica enrere. A finals del 2014, fa una mica més de cinc anys, llogar un pis al districte tenia un cost mitjà de 520 euros. També, però, cal apuntar que l’any 2008, quan la crisi va esclatar però els preus no havien començat a caure, el preu del lloguer era de 695 euros, gairebé igual que ara.

ELS BARRIS
Actualment, pel que fa als 13 barris del districte, el més car és Vilapicina i la Torre Llobeta, on es paguen 792 euros de mitjana. En segon lloc hi ha Porta (749 euros) i en tercer lloc la Guineueta (721 euros). Fora del podi la llista segueix amb Canyelles (714 euros), Verdun i la Prosperitat, on el preu és exactament el mateix (696 euros), el Turó de la Peira (690 euros), Trinitat Nova (618 euros) i Roquetes (612 euros).

Per últim, el barri més barat és Ciutat Meridiana, on es paguen 533 euros de mitjana. Sobre Can Peguera, Torre Baró i Vallbona no hi ha xifres.