El grup Gertrudis va ser un dels protagonistes del concert. Foto: Gertrudis

El parc de la Guineueta va acollir el passat 13 d’abril el concert la Revetlla republicana, emmarcat en la celebració de la Primavera Republicana, el conjunt d’actes que organitza l’Ajuntament per commemorar la proclamació de la Segona República.

El concert va permetre al públic gaudir de les actuacions de Maria Rodés, Lauren Nine, Nakanty Kante, Gertrudis, Ira, Purple Rockets. Un cartell que tenia la voluntat de projectar una imatge relacionada amb el feminisme, l’antiracisme i l’ecologisme.

OFRENA FLORAL
L’endemà del concert, el 14 d’abril, el districte també va ser l’escenari de l’acte central de la Primavera Republicana. Un any més la Taula Unitària de Nou Barris per la República va organitzar la tradicional ofrena a l’estàtua de la República, ubicada a la plaça que du el mateix nom des de l’any 2016 – abans plaça de Llucmajor –.

L’acte va arrencar a dos quarts d’onze del matí amb la tradicional cercavila, que va sortir de la plaça Virrei Amat i es va aturar al Pla de les Madres de la Plaza de Mayo, l’estàtua de la República i els jardins de Llucmajor, on es van fer les ofrenes florals. Durant l’acte també es va estrenar la nova placa de memòria històrica de la plaça de la República, que recentment ha estat actualitzada. L’homenatge va acabar amb diferents actuacions musicals.