La plaça Llucmajor. J. Sugrañes

La plaça Llucmajor es continuarà dient plaça Llucmajor. Així ho va decidir la Ponència del Nomenclàtor en la seva darrera reunió, que va rebutjar el canvi de nom d’aquest emplaçament tal com havien sol·licitat la regidoria del Districte i la Coordinadora d’Entitats de Nou Barris, un ens que agrupa tretze de les principals associacions de veïns i comerciants del Districte.
Els veïns de Nou Barris, agrupats sota el paraigües de la Coordinadora, pretenien que la plaça en qüestió passés a dir-se plaça de la República, nom amb el que popularment se la coneix degut a l’estàtua dedicada a aquest període històric que s’hi va instal·lar l’any 1990. En opinió de la Coordinadora la decissió del Nomenclàtor es deu a una manca de compromís polític ja que el canvi de nom va ser aprovat en un ple del Districte amb els vots favorables de PSC, ICV i ERC, als quals insta a reaccionar després de la primera negativa del Nomenclàtor. Per la seva banda, la regidora de Nou Barris, Carmen Andrés, va declarar que no es “renuncia a tenir el nom de Segona República al Districte”, tot i que va matisar que si aquest nom no es pot traslladar a la plaça Llucmajor, es buscarà un altre emplaçament a Nou Barris que tingui una “rellevància similar”.

TRES MOTIUS

La Ponència del Nomenclator va rebutjar el canvi per tres motius principals: el primer és que Llucmajor és un nom molt arrelat a Barcelona i un punt de referència del trànsit rodat de la ciutat, ja quees tracta d’un accés a la ciutat a través de la Ronda de Dalt. El segon motiu és de caire purament econòmic, ja que el Nomenclàtor considera que seria molt car canviar el nom de la parada de metro de Llucmajor a tots els mapes del suburbà de la ciutat, i per últim s’al·lega que el canvi crearia moltes molèsties  als veïns i comerciants de les 14 finques que envolten la plaça.