La plaça Virrei Amat va acollir els dies 8 i 9 de novembre la celebració del Healthy Food Market, un esdeveniment basat a oferir una oferta gastronòmica saludable per a diabètics. La inauguració d’aquesta cita va tenir com a protagonista un convidat molt especial, el cuiner madrileny Alberto Chicote.

Chicote és l’ambaixador de la campanya #DiabetesPorTuCorazón, des d’on es va organitzar el mercat. Al llarg dels dos dies hi va haver cinc ‘food trucks’ (petites camionetes de menjar) que van oferir receptes saludables adequades per a persones amb diabetis tipus 2. A més, també hi va haver una ‘mini-truck’ amb cafès d’especialitat i begudes saludables.

Durant la seva presència, Chicote també va oferir una demostració de com cuinar una recepta cardiosaludable i apropiada per a la dieta de persones amb diabetis tipus 2, que forma part del seu llibre electrònic ‘Receptes per al cor’.

D’altra banda, el divendres 8 a la tarda l’artista Jorge Lawerta va pintar en directe un mural amb informació sobre la diabetis tipus 2 i el risc cardiovascular. El públic també hi va poder participar afegint al mural missatges de conscienciació.