Les entitats veïnals detecten divuit compromisos del govern del PSC que no s’han realitzat durant el mandat

El govern municipal del PSC i ICV-EUiA ha incomplert fins a 18 compromisos a Nou Barris que s’havien d’enllestir durant el mandat que tot just s’acaba. Això és el que denuncien les associacions de veïns del districte de Nou Barris, fent un balanç del mandat que tot just acaba i de cara a evitar que el nou alcalde, el convergent Xavier Trias, caigui en els mateixos errors. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha recollit totes les reclamacions de les diferents entitats veïnals i ha comptabilitzat fins a 64 incompliments per part de l’executiu de Jordi Hereu a tota la ciutat.
MÉS REHABILITACIÓAl barri de la Guineueta, les entitats veïnals han reclamat una major tasca de rehabilitació d’espai públic. Així, després dels quatre anys de legislatura, els veïns han detectat tres incompliments. Per una banda, encara no s’ha rehabilitat la masia de Can Carrera. Tampoc s’han dut a terme tasques de remodelació del Parc de la Guineueta ni la reforma del Mercat, una obra que tot just començarà aquest mes, coincidint amb el canvi d’executiu al govern municipal.Un altre barri que reclama projectes de remodelació de l’espai públic pendents del mandat és el Turó de la Peira. Els seus veïns esperaven amb candeletes veure durant aquests quatre anys la reforma del carrer de la Vall d’Ordesa i de la plaça Olof Palme. El cas de la plaça està pendent des de l’anterior mandat, concretament es va plantejar l’any 2006.
MÉS EQUIPAMENTSAls barris de Porta i Prosperitat, les reivindicacions respecte a projectes encara pendents s’adrecen més a la construcció de nous serveis públics o equipaments per al barri. Així, a Porta, l’associació de veïns recorda el compromís de reservar el 25% dels pisos protegits construïts per als veïns del barri afectats pel projecte de transformació urbanística que afecta Porta els darrers anys. Un compromís que, segons l’entitat, no s’ha acomplert.A Prosperitat, es reclama l’esperada construcció del complexe esportiu al carrer Molí i la posada en funcionament del centre de Serveis Socials al carrer Enric Casanovas. Com ocorre amb el Mercat de la Guineueta, el centre de Serveis Socials obrirà les seves portes el proper mes, un pèl tard en opinió de les entitats veïnals.Can Peguera reclama un equipament infantil i juvenil; Ciutat Meridiana, la recuperació del camp de futbol al seu emplaçament original, i Vallbona demana la recuperació de la Granja del Ritz per a l’ús públic dels veïns.Les associacions de veïns també han recordat en aquest memoràndum que la reforma de les estacions de metro de Virrei Amat i Maragall continua pendent. El barri de Roquetes demana la inversió necessària per construir un poliesportiu i un aparcament al carrer Antonio Machado, per remodelar el parc Pla de Fornells i per impulsar el Mercat de Montserrat. Per últim, Trinitat Nova i Tor­re Baró reclamen l’actualització i inici dels seus respectius projectes de transformació urbana; en definitiva, dues promeses més del govern socialista que, segons les entitats veïnals, no s’han enllestit en quatre anys de mandat.