Els veïns tenen horts als solars de Maladeta. Foto: Línia Nou Barris

La reivindicació veïnal del barri de Porta per tal que els solars del carrer Maladeta es converteixin en un espai públic arribarà al Consell de Districte del pròxim 12 de desembre.

La lluita veïnal perquè aquests solars siguin públics va començar fa més d’una dècada. Des de l’Associació de Veïns de Porta reclamen que “les necessitats socials passin per sobre dels negocis immobiliaris”. L’entitat fa temps que intenta convèncer els partits perquè donin suport a la conversió pública del solar del carrer Maladeta ­–on els veïns hi han muntat diferents horts– situat entre els carrers d’Alcúdia i Escultor Ordoñez. De moment, segons explica el president de l’associació de veïns, Albert Villacampa, no tenen clar que al Consell de Districte del mes que ve hi hagi una majoria a favor de la proposta veïnal. “El PSC i Barcelona En Comú semblen més decantats cap al no però nosaltres no ens rendim”, afirma Villacampa.

FESTA REIVINDICATIVA
Per tal de seguir pressionant per aconseguir el seu objectiu, l’associació de veïns ha organitzat per al pròxim 30 de novembre una festa popular, batejada amb el nom de ‘La gran chorizada’, on han convidat representants de tots els partits amb l’objectiu de poder fer un debat previ abans del Consell de Districte.

Aconseguir una majoria favorable al Consell de Districte, doncs, és el primer objectiu dels veïns per tal que la proposta pugui arribar a l’Ajuntament, on s’hauria d’aprovar la reforma urbanística.