El Districte ha premiat en l’edició d’enguany dels Premis Nou Barris a Encarna Luna Maguilla i a l’Associació de Veïns de Torre Llobeta i Vilapicina.

En el cas d’Encarna Luna, religiosa de Misioneras de la Inmaculada i mestra, el Districte l’ha volgut reconèixer a nivell individual per la seva tasca a Ciutat Meridiana, el barri en el que viu i on està fortament implicada amb les causes socials.

DEDICADA ALS ALTRES

Actualment, Encarna Luna participa des del Pla Comunitari a la Taula del Veïnatge, en la Plataforma 500X20, des d’on es desenvolupen accions per aturar els desnonaments, i en el Projecte CISE, que ofereix cursos d’inserció soci educativa en castellà i català.

La religiosa també col·labora amb la població emigrant estrangera des de la Parròquia de Sant Bernat de Claravall, el Centre Cívic i 9Barris Acull.

A més, participa en el projecte DISA per donar resposta a les nombroses necessitats d’aliments de la població dels barris.

PREMI COL·LECTIU

D’altra banda, en la modalitat col·lectiva, els guanyadors d’aquest important guardó pel Districte han estat els membres de l’Associació de Veïns i Veïnes de Torre Llobeta i Vilapicina.

“Aquest any celebrem el nostre cinquantè aniversari i aquest premi és un reconeixement al fet que la nostra associació de veïns porta molts anys treballant per defensar els interessos del veïnat”. Joaquim Forns, president de l’associació, explica a Línia Nou Barris que “estem molt contents i agraïts per aquest premi i perquè es valori la nostra tasca”.

200 VEÏNS MOLT ACTIUS

L’Associació de Veïns de Torre Llobeta i Vilapicina la formen uns 200 socis i sòcies que amb la seva col·laboració voluntària fan possible que es portin a terme tot un munt d’activitats encarades a una participació àmplia i activa per aconseguir millores en el benestar social.

“Com a bona associació veïnal sempre duem a terme accions reivindicatives depenent de les necessitats del barri”, comenta Forns. I toquen tots els pals: “ens involucrem amb tot tipus de temes ja sigui d’urbanisme, de parcs i jardins, de seguretat o qüestions d’educació, per exemple”.

A més, els veïns també col·laboren amb altres entitats del barri. El president de l’AV assegura que “ara mateix estem molt conscienciats amb el tema dels desnonaments i volem ajudar als nostres veïns que passen per dificultats donant-los el màxim suport”.