Un operari de la neteja desinfecta uns contenidors. Foto: Districte

El Districte de Nou Barris va posar en marxa a principis de juliol un pla especial de neteja per a aquest estiu, que s’allargarà fins al 30 de setembre. El pla arriba després que s’organitzessin diferents rutes amb les entitats veïnals per detectar els punts dels diferents barris on feia més falta reforçar la neteja. Posteriorment, el regidor Xavier Marcé va proposar que es fessin taules de treball setmanals amb les entitats, el Servei de Neteja, Parcs i Jardins i el Districte, amb les primeres actuacions concentrades als barris més propers a Collserola, com per exemple Canyelles, Roquetes i Ciutat Meridiana.

L’objectiu del districte és tenir ben controlats els llocs on cal millorar la neteja, al mateix temps que també està previst impulsar diferents iniciatives relacionades amb el civisme. Des de l’equip de govern expliquen que “tenir una ciutat neta és un tema crucial i es treballarà amb l’objectiu d’aconseguir-ho”. Així doncs, es reforça la neteja especialment de les zones d’estada, sobretot les verdes, amb dues brigades de reforç. També es reforça el servei de recollida d’escombraries el dimarts a la tarda amb un equip que actuarà als barris de Vilapicina, Turó de la Peira, Can Peguera i Porta i un altre els dissabtes a la tarda a la Trinitat Nova, el Verdum, Canyelles, la Prosperitat i la Guineueta.

D’altra banda, a causa de la situació de pandèmia, també es posa en funcionament el pla de xoc de neteja dels barris que inclou una millor desinfecció dels contenidors i dels entorns dels CAP i les residències de gent gran. Per últim, fins al febrer de l’any que ve també es reforçarà la neteja en 14 places de Roquetes i 24 de Torre Baró i Ciutat Meridiana. A Ciutat Meridiana també hi ha dos mediadors que fan una feina de conscienciació als veïns sobre la neteja dels espais.