Una imatge de l’edició de l’any passat. Foto: Titellada

Des del 2005, Roquetes es converteix, un cop a l’any, en el barri dels titelles. I és que en fa 11 que se celebra ‘La Titellada, la Mostra de Titelles de Les Roquetes’, que del 26 al 30 de setembre tornarà a omplir els carrers i les places del barri d’aquests ninots animats. Uns dies abans, el 20 de setembre, la biblioteca Les Roquetes acollirà la presentació de la nova edició.

El dilluns 26 el festival arrencarà a la sis de la tarda a la plaça dels Titellaires, on se celebrarà la cercavila inaugural pels carrers del barri. Mitja hora més tard, la plaça Trobada serà l’escenari del primer espectacle, ‘Valentina’, que anirà a càrrec de la companyia Forani Teatre. El segon dia del festival, el dimarts 27, serà el torn de l’espectacle ‘L’amic’, que la companyia Pengim-Penjam presentarà al Patí del Turó de Roquetes.

El tercer dia, el dimecres 28, la plaça dels Titellaries tornarà a acollir una nova actuació, en aquest cas de la companyia Pinotxo en Bicicleta, que interpretarà el Cas Caputxeta. La mateixa plaça serà, l’endemà, el lloc on es farà l’homenatge a Jordi Bertran. Un cop acabi, la companyia que porta el seu nom interpretarà l’espectacle Circus i, tot seguit, es farà la xocolatada popular i el recapte d’aliments per a projectes del barri.

Per últim, l’Ateneu Popular 9 Barris serà l’escenari el divendres 30 de l’únic espectacle de pagament del festival. Els protagonistes seran els integrants de la companyia L’Estenedor Teatre amb el seu espectacle Petons.

CULTURA I CONVIVÈNCIA
Aquest projecte també té per objectiu oferir als infants de Roquetes un oci creatiu i participatiu i, al mateix temps, oferir també una accessibilitat lliure i gratuïta a la cultura popular que en aquest cas representen els titelles. La mostra, però, no és tan sols un espai per facilitar l’accés a la cultura, sinó que també vol fomentar la convivència entre veïns en espais oberts.