Desnonament camp damm

Part del veïnat, organitzant-se per ajudar els joves que vivien a l’antic camp. Foto: Twitter (@habitatge9b)

Després de dos intents de desnonament –un al febrer i l’altre al març–, finalment aquest matí s’ha desnonat els sis joves que vivien des de feia mesos als vestidors de l’antic camp de la Damm, situat al barri de Porta. Al voltant de 50 persones, convocades pel Sindicat d’Habitatge de Nou Barris, s’han concentrat davant del camp per intentar aturar el desnonament. Com s’ha pogut veure, però, la seva presència no ha servit per canviar el destí dels joves.

L’Ajuntament havia demanat desallotjar aquest espai perquè considerava que els joves vivien en condicions d’infrahabitatge en els vestidors. Tal com ha avançat betevé, després del desnonament se’ls ha ofert un allotjament d’emergència en un alberg, però l’han rebutjat.

Fa mesos el grup de joves també van rebutjar una altra oferta del consistori d’anar a viure a un alberg. La raó? Tal com van explicar a Línia Nou Barris des d’una de les entitats que els hi ha donat suport tot aquest temps, la Xarxa de Suport Mutu de Porta, el fet de ser immigrants sense papers, feia que els nois haguessin de buscar-se la vida com podien, cosa que era incompatible amb els horaris de l’alberg.

Per part seva, el Sindicat d’Habitatge de Nou Barris, la Xarxa de Suport Mutu de Porta i una part del veïnat, feia mesos que treballaven per convertir l’antic camp de futbol en un “espai popular obert als veïns”. Tal com van explicar a Línia Nou Barris, l’objectiu d’aquest projecte era omplir de vida el camp perquè hi hagués més resistència davant possibles desallotjaments i que, a més, fos un lloc per als veïns fins que no tingués un altre ús.