El centre està situat al carrer de Marie Curie. Foto: Google Maps

Una treballadora social del Centre Residencial de Primera Acollida de Nou Barris, que acull persones sense sostre i n’atén d’altres en situació d’exclusió social, ha denunciat en declaracions a Línia Nou Barris que des de l’esclat de la crisi del coronavirus estan treballant en condicions precàries.

Aquesta treballadora explica que fins al 16 de març en el centre no hi havia mascaretes. “Ens van dir que, si no hi havia casos positius, no feien falta, que només calia rentar-se les mans”, explica la treballadora. Afegeix que no es van començar a aplicar la distància de la seguretat entre la gent fins al passat cap de setmana i algunes mesures més restrictives del protocol fins aquest dimarts. Tot i això, afegeix aquesta treballadora, “a les habitacions hi dormen 12 persones a una distància de menys d’un metre entre elles”. Sí que destaca que ara ja s’estan fent dos torns diaris per desinfectar el centre, ara sí amb guants i mascaretes. “En resum, els treballadors creiem que tot ha anat a última hora i som els últims en rebre les instruccions”, conclou.

Cal recordar que ahir es va obrir l’espai de la Fira de Barcelona per acollir persones que viuen al carrer. De moment el pavelló habilitat està preparat per a 225 places, només per a homes. La previsió de l’Ajuntament és afegir 200 places més la setmana que ve.