Les jornades se celebraran a l’Ateneu Popular 9Barris. Foto: Cristian López

La Xarxa 9 Barris Acull celebrarà durant el primer cap de setmana de novembre -concretament el divendres dia 3 i el dissabte 4- una nova edició de les jornades que organitza anualment i que porten el seu nom. Enguany l’eix central, després de la polèmica que s’ha viscut al barri de la Prosperitat durant els darrers mesos relacionada amb l’obertura d’una mesquita al carrer Japó, serà l’Islam.

Així doncs, les xerrades, que es faran a l’Ateneu Popular de 9 Barris, estan recollides sota el nom ‘Contra el racisme. Diverses mirades a l’Islam’ i reuniran diversos experts en la matèria. La primera taula rodona se celebrarà el divendres 3 a les set de la tarda i portarà per nom ‘Racisme i Islamofòbia avui’. Hi participaran la professora i activista, Natàlia Andújar i el filòsof i investigador sobre racismes, Mostafà Shaimi. La moderació la farà un integrant de la Xarxa 9 Barris Acull. La primera jornada es tancarà amb un pica-pica i un concert de Gnawind.

Dissabte al matí, a partir de les 11, serà el torn de la taula rodona ‘Diverses mirades a l’Islam’. Els protagonistes seran Fàtima Aatar, activista de Red Musulmanas; Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya i Jordi Sánchez, professor d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador sobre joventut a la Universitat de Lleida. La moderació de l’acte anirà a càrrec del Casal de joves Prosperitat.

CICLE DE CINEMA
En paral·lel, el pròxim 28 d’octubre arrencarà un cicle de cinema basat en la mateixa temàtica i que, al llarg de sis sessions, oferirà diversos títols i una selecció dels curtmetratges del festival ‘Solo para cortos’. S’allargarà fins al pròxim 20 de novembre.

MESQUITA DEL CARRER JAPÓ
D’altra banda, l’obertura de la mesquita del Carrer Japó, que s’ha anat endarrerint, ja està a punt d’obrir. En declaracions a Línia Nou Barris, Abdelaâziz Elbout, de la Comunitat Islàmica, confirma que l’obertura serà “durant les pròximes setmanes”. A banda d’això, Elbout explica que també estan acabant d’arreglar les persianes després d’haver patit diferents actes vandàlics. Per últim, tot i que han baixat d’intensitat, les cassolades al carrer Japó contra l’obertura de la mesquita continuen.