L’hort-jardí comunitari ‘Date una Huerta’, situat al carrer Joaquim Valls del barri de la Prosperitat, s’ha salvat del quart intent de desallotjament, que estava previst per demà passat. La propietat, el BBVA, ha retirat la denúncia poc abans que s’executés el desnonament per part dels jutjats.

La notícia ha estat rebuda amb una “immensa alegria” pels responsables d’aquest espai comunitari i per l’Associació de Veïns de Prosperitat. I és que el projecte social de ‘Date una Huerta’ té un ampli suport entre el veïnat per la seva tasca d’ajuda als més desafavorits. El mateix Ajuntament, que fa de mediador amb la propietat, també ha reconegut en més d’una ocasió el valor social del projecte.

Aprofitant la bona notícia, les entitats del barri han fet una crida al BBVA perquè “formalitzi una cessió d’ús mentre no es construeixi en el solar”. Consideren que seria la manera de “sortir d’aquest cercle viciós que està comportant un malbaratament de recursos públics i un fort desgast per al projecte, per a les entitats que li donen suport i per a les administracions que fan de mediadores”.

‘Date una Huerta’ va néixer el 2016 i és tot un referent de l’autogestió veïnal, ja que va transformar un solar abandonat en un espai on, a banda de ser un hort, s’hi fan activitats i xerrades.