El projecte social d’hort comunitari del carrer Joaquim Valls número 79, al barri de la Prosperitat, conegut com a ‘Date una Huerta’, es va salvar el passat 25 de febrer del tercer intent de desallotjament.

La pressió veïnal, juntament amb la mediació que es va fer des del Districte, van servir perquè la propietat del solar, el fons d’inversió Cerberus, anul·lEssin el desallotjament. Ara aquest projecte d’hort comunitari seguirà tirant endavant el seu projecte però l’amenaça no desapareix. El suport cap a aquest espai ha anat creixent i pocs dies abans del 25 de febrer es va fer públic un comunicat de suport firmat per una seixantena d’entitats.

UN PROJECTE D’ÈXIT
L’espai Date una Huerta ha aconseguit ser un referent de l’autogestió veïnal. La transformació del que era un solar abandonat ple de brutícia i rates en un hort on també es fan activitats i xerrades ha estat un èxit des que el novembre del 2016 un grup de veïns van ocupar el solar. És per això que les entitats defensen que Date una Huerta “és molt més que un hort urbà” perquè es tracta d’un “projecte social que s’ha guanyat el reconeixement del veïnat”. Per últim, els responsables de Date una Huerta sempre han deixat clar que marxaran del solar quan es comencin a fer els pisos que hi ha previstos.