Les entitat diuen que amb la pandèmia el parc és més necessari que mai. Foto: Línia Nou Barris

El Districte va informar fa pocs dies del tancament, durant els pròxims tres mesos, del Parc del Turó de la Peira per la instal·lació de tota la logística necessària per a l’organització d’una activitat nadalenca. La decisió, però, ha estat rebuda amb crítiques per part de les associacions de veïns del Turó de la Peira i de Can Peguera, juntament amb la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris i l’AV d’Horta, que han criticat que el tancament de l’espai durant tant de temps –està previst fins al 17 de gener– és “totalment inacceptable”.

Fonts del Districte expliquen a Línia Nou Barris que durant diferents trobades mantingudes amb les entitats les últimes setmanes es va informar i parlar sobre aquesta activitat nadalenca prevista, batejada amb el nom ‘Llums a la natura. Nadal al Parc del Turó de la Peira’. Les mateixes fonts remarquen que demà hi ha una altra trobada prevista on se seguirà parlant del tema i que ha de servir “per acabar de tancar les col·laboracions i les accions de retorn social que estan planificades”.

Les entitats, però, consideren que “ocupar” un espai públic com aquest parc en un moment com l’actual, en una zona amb una alta densitat de població, “és un menyspreu absolut a les necessitats del veïnat i una irresponsabilitat”. Al mateix temps, diuen que no poden acceptar que la resposta a les necessitats que té Nou Barris sigui “la promoció d’activitats de lleure dissenyades per atraure visitants forans”. Per tot plegat, reclamen una “rectificació completa” i que el Parc del Turó s’obri “immediatament”.

Sigui com sigui, des del Districte afegeixen que es proposarà a les entitats “establir una taula de treball setmanal per continuar col·laborant i poder mantenir una comunicació constant”.