L’Ajuntament ja ha iniciat les obres d’urbanització de la nova plaça de l’Eucaliptus i la zona verda situada entre l’Avinguda d’Escolapi Càncer i el Passatge de Carreras. Aquestes obres formen part del seguit d’actuacions per afavorir la regeneració integral de la part baixa del barri de Torre Baró.

L’objectiu del consistori és crear un nou espai cívic de qualitat per dinamitzar l’activitat comercial i millorar la qualitat de l’espai públic. Les actuacions compten amb un pressupost de més d’un milió d’euros i està previst que s’acabin el pròxim mes de febrer. En total, s’urbanitzaran més de 5.000 metres quadrats.

En aquest sentit, l’espai es transformarà en una plaça oberta als carrers Escolapi Càncer i Sant Feliu de Codines, de 3.000 metres quadrats amb nou arbrat, papereres, bancs, una font i jocs infantils. La plaça estarà en la major part pavimentada amb llambordins de formigó, ja que es configura com a espai central del barri i com a punt de trobada dels veïns i veïnes, rodejada de locals comercials i dels accessos als habitatges que l’envolten i a l’aparcament soterrat.

MÉS ENLLÀ DE LA PLAÇA

L’actuació es completarà amb la urbanització de la zona verda que es troba a la sortida del metro de Torre Baró-Vallbona, on actualment hi ha un descampat, i que fins ara s’utilitzava com a zona per posar els materials per les diferents actuacions urbanístiques que s’han fet en aquest àmbit. En aquesta zona s’instal·larà xarxa de reg, jardineria i mobiliari urbà.

L’objectiu és impulsar de forma decidida una configuració de barri divers i de qualitat i dinamitzar també l’activitat comercial, atès que els baixos dels edificis també estan actualment sense ocupar. L’operació que impulsa l’Ajuntament preveu que els baixos dels edificis serveixin per ubicar-hi equipaments de barri i també serveis vinculats a la Universitat.

PROMESA COMPLERTA

El passat mes d’abril, el Govern municipal va assegurar que prioritzaria el projecte d’urbanització de la nova plaça de l’Eucaliptus i així ho ha fet. Ara caldrà esperar a la finalització de les obres per poder jutjar les expectatives anunciades.