La restauració, un dels sectors que més ha patit la pandèmia. Foto: Ajuntament

Un fons extraordinari de vint milions d’euros per donar suport als sectors econòmics que més han patit les conseqüències de la Covid-19: això és ‘ReActivem Barcelona’, un recurs que ha de donar un respir al comerç, la restauració i el turisme.

Es tracta d’uns ajuts –que oscil·len entre els 1.000 i els 4.900 euros– als quals han pogut optar els comerços, els locals de restauració i d’oci nocturn i els allotjaments turístics que hagin fet o tinguin previst fer intervencions de millora als seus establiments des de la declaració de l’estat d’alarma fins al 31 de desembre de 2021. Concretament, les millores poden ser de cinc tipus: millores generals de les instal·lacions, adaptació al context sanitari (instal·lació de mampares o modificació de sistemes de ventilació, per exemple), millores de digitalització, millores d’accessibilitat o millores en l’eficiència energètica i sostenibilitat.

Aquest fons –que forma part de l’acord pressupostari del govern municipal amb el grup d’ERC per a aquest 2021– vol ser una injecció per estimular l’economia local. Així doncs, ‘ReActivem Barcelona’ ha de servir per evitar el tancament de negocis, promoure la reobertura dels que ja han hagut de tancar per la pandèmia i generar nous llocs de treball.