El Parc del Turó finalment no acollirà l’espectacle nadalenc. Foto: Línia Nou Barris

L’espectacle nadalenc que el Districte havia programat al Parc del Turó de la Peira, i que havia estat rebut amb crítiques per les entitats veïnals, finalment no es farà. El motiu, tal com han explicat des del mateix Districte, són les noves mesures de seguretat per combatre el coronavirus. “A causa de l’augment de casos de coronavirus i davant la necessitat d’ampliar espais de passeig i d’estada, s’ha decidit suspendre la celebració de l’esdeveniment ‘Natura Encesa’, que estava programat per a les dates de Nadal”, afirmen fonts municipals.

Fa dues setmanes les associacions de veïns del Turó de la Peira i Can Peguera, juntament amb la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris, van denunciar que s’hagués tancat el parc per començar a preparar la instal·lació de l’espectacle. El termini per a la reobertura no estava previst fins al 17 de gener. “És totalment inacceptable”, van afirmar les entitats aleshores.

“PROJECTE DE BARRI”
Un cop suspès l’espectacle, des del Districte defensen que el seu objectiu era “apropar al barri del Turó de la Peira un espectacle familiar de gran format” i recorden que un dels objectius era “dinamitzar econòmicament els eixos comercials del districte”, ja que es tractava d’un espectacle de ciutat. Pel que fa a la polèmica pel tancament del parc, el govern municipal recorda que s’havia “garantit que una part del parc es mantingués oberta i s’havia treballat per ampliar la superfície oberta”.

Per últim, des del Districte apunten que la seva voluntat és “seguir impulsant iniciatives de caràcter cultural, social i econòmic que contribueixin a la dinamització social i a la reactivació de la vida comercial dels barris”. Sempre, afegeixen, amb “la màxima complicitat del veïnat”.