El centre cívic Can Verdaguer, situat al barri de Porta, funciona des de mitjans de març com un espai de trobada i relació de veïns, on es fomenten les relacions interpersonals i la vida associativa.

Amb una superfície de prop de 1.200 metres quadrats, l’equipament és una masia rehabilitada per l’Ajuntament de Barcelona en un solar delimitat pels carrers de Piferrer, del Pintor Alsamora, de l’Estudiant i de Casas i Amigó.

Art i creativitat, dansa, idiomes, cuina o teatre. Aquests són alguns dels tallers que proposa Can Verdaguer per tots aquells que vulguin aprofitar les seves estones d’oci al centre cívic. La informàtica, la cosmètica natural o els esports i la salut acaben de completar l’oferta.

D’altra banda, tal com expliquen els membres de Can Verdager, “el centre promou una tasca sociocultural produint cultura i donant suport a iniciatives de grups i artistes que volen obrir-se camí en el món de la creació i l’expressió artística”. En aquest sentit, el proper dissabte el grup barceloní Jairo Ortega quartet retrà un homenatge al compositor Fréderic Chopin traslladant les seves elegants melodies a un pla sonor més actual barrejant el jazz, la samba i el funk. A més, com que el centre també desenvolupa una tasca de divulgació cultural, l’entrada a l’espectacle només tindrà un cost de dos euros.

Pel que fa a les facilitats per donar a conèixer nous talents artístics, l’equipament també compta amb diverses sales, una d’elles reservada per acollir-hi exposicions.

CONCURS DE CÒMIC

En el marc de la multitud d’activitats que organitza l’equipament, el cívic Can Verdaguer organitza des de fa 14 anys el concurs de còmic de Nou Barris.

“Fins a finals de maig, tots els i les dibuixants majors de 9 anys poden presentar les seves obres”, expliquen els organitzadors que destaquen que “els guanyadors rebran lots de còmics obsequi de diferents editorials i els 1ers premis un curs intensiu en l’escola de còmic Joso”.

Al certamen hi podran participar tots els dibuixants aficionats, els quals podran escriure el guió en la llengua pròpia, i l’hauran de traduir al català o al castellà per donar-lo al centre cívic. Els premis es lliuraran en un acte públic el dia 22 de juny.