Can Peguera

Primera prova pilot per a rehabilitar Can Peguera. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha donat el tret de sortida al procés de rehabilitació de les cases barates del barri de Can Peguera. D’acord amb els veïns i les entitats del barri, el govern municipal posarà en marxa una prova pilot a una illa de vuit habitatges per definir com seran les obres que han de rehabilitar de manera integral el conjunt de cases del barri.

L’illa de cases de la prova pilot és la que es troba delimitada pels carrers Bellcaire, Darnius, Espinauga i Cistellet. Les cases són d’uns 60 metres quadrats i el consistori les ha escollit perquè és l’illa on viuen menys persones de més de 75 anys. Ara, l’Ajuntament començarà un treball conjunt amb els habitants de les cases per decidir els pròxims passos. Visitaran els domicilis i faran inspeccions tècniques per decidir quines actuacions caldrà fer. La previsió és que d’aquí a un any i mig puguin començar les obres.

Satisfacció veïnal

Des de l’Associació de Veïns Can Peguera han celebrat l’anunci d’aquesta primera inversió que ha permès “desencallar” el pla. “Esperem que això continuï”, afirma Pep Ortiz, el president de l’entitat. Ortiz recorda els orígens de Can Peguera i reclama que sigui un barri “digne” perquè els problemes que hi ha són “gruixuts”, amb cases fetes sobre la muntanya, amb problemes d’humitat i d’aïllament.

Les cases barates de Can Peguera són 616 habitatges que es van construir el 1929 amb la idea de tenir una vida útil curta, però gairebé cent anys després continuen vives amb un teixit associatiu molt fort. El 2015 es va anular l’enderroc que estava previst.