Un moment de la concentració d’avui al CAP Rio de Janeiro. Foto: Twitter (@CasalBProspe)

La Coordinadora d’Entitats SAP Muntanya ha posat en marxa avui una tanda de protestes per demanar més recursos per als CAP que s’allargarà fins al 18 de juny. La primera concentració s’ha fet al CAP Rio de Janeiro.

El calendari de les concentracions seguirà demà. L’entitat veïnal, constituïda a Nou Barris, Sant Andreu i Horta-Guinardó fa gairebé una dècada, s’afegirà demà a una protesta de més envergadura que hi ha convocada a l’Hospital Vall d’Hebron. La mobilització seguirà dijous, quan està previst fer una concentració a davant del CAP Guineueta. Divendres serà el torn del CAP Roquetes i el dimarts 16 de juny la protesta serà al CAP Chafarinas. Dos dies més tard, el 18 de juny, hi haurà una doble mobilització, primer a les 10 del matí al CAP Turó i a les 12 del migdia al CAP Cotxeres. Per acabar, el 19 de juny les protestes es traslladaran a Sant Andreu, concretament al CAP Sant Andreu.

Des del SAP Muntanya afirmen que la ciutadania “està farta d’haver de pagar les conseqüències de la falta de personal, pressupost i recursos per a l’Atenció Primària”, al mateix temps que avisen que “els professionals estan al límit”. En paral·lel, deixen clar que “la solució no passa per reduir l’horari d’atenció presencial dels CAP”.