Aragonès s’ha mostrat preocupat per l’abstenció que hi pot haver el 14-F. Foto: Rubén Moreno / Govern

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha demanat avui a la ciutadania que demani el vot per correu per si s’acaben celebrant les eleccions el pròxim 14 de febrer. “Si finalment es va al 14-F, que cap vot es quedi a casa. Que demanin el vot per correu”, ha afirmat en declaracions a Els Matins de TV3. En l’escenari actual, amb la pandèmia en un dels pitjors moments, s’ha mostrat preocupat per l’abstenció elevada que hi pot haver.

Aragonès també ha demanat al TSJC que decideixi ràpid sobre la data de les eleccions, tenint en compte que el tribunal s’ha donat de marge fins al 8 de febrer per prendre una decisió definitiva. “Han de decidir ràpid, no podem esperar al 8 de febrer. Hi ha massa coses en joc”, ha dit el vicepresident. Si això no passa, ha afegit, hi podria haver la sospita que hi ha una “operació d’estat” en la qual el PSC “assenyala” i “uns altres fan la feina”.

Per últim, ha evitat avançar quins passos té previst seguir el Govern quan conegui els arguments del tribunal, ja que sense la publicació de la interlocutòria ha dit que no vol contribuir a les especulacions. Tot i això, ha advertit que, si la justícia acaba avalant l’ajornament electoral fins al 30 de maig, s’hauran tirat 30 milions d’euros “per la finestra”.