La música, protagonista de la Festa Major. Foto: Ajuntament

La Festa Major del districte va posar el seu punt final el diumenge 22 de maig en una edició durant la qual el medi ambient i l’economia solidària van tenir un gran protagonisme.

Al llarg de sis dies -la festa va arrencar el dia 17- els carrers de Nou Barris es van omplir d’activitats de tot tipus que van fer gaudir el públic de totes les edats. Una de les activitats més destacades va tenir lloc el dimecres 18 a la plaça Major, la Festa del Medi Ambient. Aquesta novetat del programa va permetre veure la plaça Major plena de tallers ambientals, inflables per reciclar per a nens i famílies i activitats divulgatives sobre l’estalvi i l’eficiència energètica a les llars.

El dijous 19 va arribar el moment del pregó, que enguany va anar a càrrec de Juan Navarro, un lluitador veïnal i membre del col·lectiu iaioflautes del districte. L’elecció de Navarro, que durant el seu parlament va reivindicar les lluites veïnals sorgides del districte en els darrers anys i l’activisme dels iaioflautes, va servir per fer-li un reconeixement a la seva llarga trajectòria d’implicació veïnal i la seva tasca com a sindicalista històric. El mateix dia també es va celebrar una xerrada sobre la construcció de la xarxa d’economia solidària del districte, que va anar a càrrec d’Alter 9Barris.

Al llarg dels dies de Festa Major també van tenir molt de protagonisme les activitats relacionades amb la música, la dansa, les tradicions populars, el circ, el teatre i diferents jocs. Un dels actes més destacats va ser el concert jove del divendres 20 a la plaça Major amb diferents grups de rock del districte.

El diumenge 22 va arrencar amb la celebració del vuitè torneig de petanca, la Matinal de Motards & American cars i la 30a Cursa popular. A partir de les 10 del matí va tenir lloc la 12a caminada popular, organitzada pel Club d’Atletisme Nou Barris i que va constar d’un recorregut de sis quilòmetres, mentre que la Font Màgica Manuel de Falla va acollir a dos quarts de deu del vespre un espectacle de llum, aigua i música per acomiadar una nova edició de la Festa Major.

FESTA MAJOR 2017
De cara a la Festa Major de l’any que ve el Districte es planteja engegar un procés participatiu amb les associacions de veïns per tal de dissenyar, tal com expliquen des del Districte, “un programa més plural, obert i descentralitzat”.