Vibracions metro

El veïnat diu que la renovació s’ha fet amb retard. Foto: Jan Téllez/ACN

Per fi ha passat. La renovació de les vies i fixacions de la Línia 5 del metro, entre Horta i la Sagrera, ha acabat amb les vibracions que patien alguns edificis del barri del Turó de la Peira. Així ho manifesta el president de l’Associació de Veïns del Turó de la Peira, Antonio Silva: “Estem molt contents que això s’acabi, esperem que d’aquí a un mes tot continuï igual”.

Gran part de l’alegria d’aquests veïns radica en el fet que, tal com recorda Silva, les vibracions de l’L5 es noten des de fa 60 anys. És per això que no pot evitar posar sobre la taula el retard que ha viscut aquesta renovació. “S’hauria d’haver fet molt abans”, assegura.

Desperfectes

Les conseqüències d’aquestes deficiències del metro han fet difícil el dia a dia d’alguns veïns. Tal com afegeix Silva, les vibracions han provocat que alguns edificis tinguin esquerdes al pàrquing i als pisos. Tot plegat combinat amb gots que es movien i sorolls, entre altres molèsties que els han angoixat durant massa temps.

D’altra banda, recorda Silva, tot i que TMB fa temps va dir que les esquerdes no han estat provocades pel metro, els veïns volen fer una trobada amb la mateixa empresa i el Districte per “exigir” que visitin els seus habitatges i arreglin aquests desperfectes. “Volem reunir-nos com més aviat millor”, afirma Silva esperant que la llarga lluita contra les vibracions acabi d’una vegada amb aquesta darrera reclamació.