Concert Blues Nou Barris

Un dels concerts de l’any passat. Foto: Twitter (@pensashure)

Aquest mes de juliol Nou Barris està marcat per la presència de dos gèneres musicals molt diferents: el blues i el flamenc. Per part seva, el blues va visitar el districte entre el passat 8 i 10 de juliol en el marc de la 20a edició del Festival de Blues de Barcelona. Es tracta d’un festival que des dels seus inicis el 2003 ha tingut preus assequibles i, per tant, ha permès a gairebé tothom que ha volgut gaudir de la música blues.

Enguany es va gaudir a la seu del Districte de grans actuacions d’artistes i grups de l’escena internacional i nacional: Vargas Blue Band, John Byron, nebot de Mick Jagger; Adrián Costa Blues Banda i Barcelona Big blues Band d’Ivan Kovacevic, entre altres.

Pel que fa al flamenc, el seu gran moment tindrà lloc amb el festival Desvarío, que es farà entre els pròxims 22 i 24 de juliol al pati de la seu del Districte. Es tracta de la segona edició que es fa des que Nou Barris va recuperar el festival l’any passat. Com va passar llavors, la programació d’enguany està repleta d’activitats i concerts. Alguns d’ells són de prestigiosos artistes amb una llarga trajectòria, com ara Pepe Habichuela, Arcángel i Josemi Carmona. Altres són de joves que han demostrat tenir talent i vibrar d’emoció amb el flamenc, com és el cas d’Alba Carmona, Jesús Guerrero i Vanesa Airbar.