Una imatge de les destrosses fetes durant la protesta. Foto: Arxiu

22 d’octubre del 2014. Una quarantena de veïns entren al Centre de Serveis Socials de Ciutat Meridiana-Torre Barró-Vallbona. Durant l’ocupació, en protesta per un desnonament a Ciutat Meridiana, alguns veïns tiren papers a terra i d’altres fan destrosses més importants.

Més de quatre anys després, concretament el pròxim 4 de febrer, tres persones aniran a judici. Són Filiberto Bravo, activista veïnal i president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana; Toni Tallada, actual conseller de Barcelona En Comú i llavors líder de l’entitat 500×20, i una tercera persona, usuària dels serveis socials en aquell moment.

En declaracions a Línia Nou Barris, Bravo explica que ja no s’esperava haver d’anar a judici per aquests fets. Assegura que ell no va formar part de la protesta, sinó que es va presentar a Serveis Socials després que l’avisessin que la situació s’estava descontrolant. Tallada, per la seva banda, admet que ell formava part de la protesta però deixa clar que “només” va “tirar papers a terra”.

El cas va provocar molt de rebombori en aquell moment. A Nou Barris es vivia un dels moments més durs de la crisi econòmica. Llavors, Bravo i Tallada van denunciar que la Guàrdia Urbana els havia denunciat “per ser líders veïnals”. En declaracions als mitjans, Tallada afirmava: “Han dit que som nosaltres perquè representem els veïns i ens tenen ganes”.

“DESPROPORCIONAT”
El fiscal demana penes de presó de dos anys i mig per als tres acusats. Bravo i Tallada ho consideren “del tot desproporcionat”. “Tirar papers a terra és un delicte penal?”, conclou Tallada.