El districte de Nou Barris ha facilitat formació laboral a 35 persones aturades del barri de la Trinitat Nova. Així, s’han dut a terme dos projectes d’inserció sociolaboral per a col·lectius en risc d’exclusió social i un curs de formació i capacitació de dones.

Aquestes accions estan emmarcades en la Iniciativa Urbana (Urban) Trinitat Nova, cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament de Barcelona. El seu principal objectiu és aconseguir la incorporació dels participants en el mercat laboral, que en aquest cas ha comptat amb una taxa d’inserció del 25,7%, amb un total de 9 persones contractades.

Aquests projectes de formació van començar l’estiu passat i han tingut una durada de 6 mesos.

Durant el mes d’abril, es van dur a terme les sessions informatives del projecte a les que s’hi van presentar un total de 127 persones. D’aquestes, 97 van ser entrevistades

per acabar seleccionant a les 35 persones que finalment han rebut formació en diversos àmbits professionals.

Els tres projectes que s’ofereixen corresponen al sector de l’Hostaleria i el Turisme; al manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques i al manteniment d’espais urbans.

OBRIR PORTES

La regidora del Districte, Irma Rognoni, explica que aquestes accions formatives i d’inserció laboral emmarcades dins del Pla Urban “són essencials en moments com aquest i més en un barri com és la Trinitat Nova”.

La regidora afegeix que “la major satisfacció és quan veus que gràcies a aquestes iniciatives prop d’un 26% dels participants han trobat feina durant el curs i que això obre les portes perquè la resta ho puguin aconseguir en un futur immediat”, tal i com va succeir en el curs de treballadores familiars que es va fer l’any passat, on el 70% de les participants han trobat feina.

Rognoni destaca que “de cara al futur hem de continuar treballant en la mateixa línia que fins ara, abordant sectors professionals que actualment puguin demandar treballadors”.