Més de 1.500 persones van protestar dissabte passat davant la seu del Districte per reclamar mesures urgents per afrontar els problemes derivats de la crisi econòmica. Segons asseguren des de la Plataforma Nou Barris Cabrejada diu prou!, impulsada per 93 entitats, “a Nou Barris es passa gana” i per això els ciutadans demanen que s’apliquin accions per acabar amb aquesta situació.

Prop d’un centenar d’entitats i associacions de veïns han unificat forces per demostrar als responsables del Districte les conseqüències que tenen les retallades en sanitat pública i en educació als seus barris i demanar “responsabilitats i respostes al municipi”.

“Per a alguns nens l’únic àpat diari és el que realitzen a l’escola i ara se’ls ha tret la beca pel menjador. D’altres, molts, perden casa seva perquè els seus pares no poden seguir afrontant el pagament de l’hipoteca o el lloguer. Per no parlar del tancament dels serveis d’urgències i de les deficiències dels saturats serveis socials”, expliquen des de la Plataforma.

QUÈ HI DIU EL DISTRICTE? 

“L’Ajuntament, i en concret el districte de Nou Barris, té com a màxima prioritat les persones i totes aquelles polítiques que puguem dur a terme per ajudar a pal·liar l’actual situació econòmica. Basant-nos en aquesta prioritat, estem desenvolupat tot un seguit d’iniciatives per estar al costat de les famílies que més ho necessiten”, explica a Línia Nou Barris la regidora del Districte, Irma Rognoni.

Des del Districte es destaca que una de les màximes prioritats és “l’atenció a les famílies desnonades” per això ara el principal objeciu és “la identificació dels casos afectats i l’avaluació del protocol més adequat a seguir i la revisió i millora de la coordinació entre els diversos serveis implicats del Districte”.

Pel que fa als Serveis Socials, Rognoni ha recordat que “el pressupost d’enguany s’ha incrementat en un 8% a nivell de ciutat” i ha afegit que “pel que fa a ajuts menjador s’ha fet una aportació extraordinària de 2,5 milions d’euros per cobrir les sol·licituds des del primer dia”