Rins, eufòric al podi. Foto: MotoGP

El 8 d’abril del 2018 serà un dia que Àlex Rins recordarà per sempre. El pilot de la Prosperitat de l’equip Suzuki va pujar, per primera vegada, a un podi de la màxima categoria del mundial de MotoGP. Va ser a l’Argentina, al circuit de Termas de Río Hondo, en una cursa molt accidentada i amb un podi inèdit amb Cal Crutchlow, Johann Zarco i el mateix Rins, que també va aconseguir liderar la prova durant unes voltes per primera vegada en la categoria reina del motociclisme.

L’última vegada que Rins havia pogut acabar una cursa entre els tres primers va ser l’11 de setembre del 2016, a San Marino, en una cursa que el pilot, aleshores a l’equip Kalex de Moto2, va acabar en segona posició per darrere de l’italià Lorenzo Baldassarri. Rins ja havia estat a punt d’aconseguir pujar al podi per primer cop al Gran Premi de la Comunitat Valenciana durant el mes de novembre de l’any passat, però en el frec a frec final va cedir-li la tercera posició a Marc Márquez i es va haver de conformar amb la quarta posició. En la sala de premsa, el pilot va assegurar que aquesta tercera posició va tenir “regust de victòria”.

Després d’aquesta cursa, però, Rins no va poder completar la darrera cursa, la del passat diumenge 22 a Texas, ja que va caure en la desena volta. Els pròxims grans premis seran als circuits de Jerez i Le Mans.