La foto de família posterior a la signatura de l’acord. Foto: Línia Nou Barris

El 24 d’abril de 2019 és un dia que, per sempre més, formarà part de la història de l’esport del districte. En aquell dimecres assolellat de primavera dues de les principals entitats esportives de Nou Barris, el KO Verdun i la Monta, van acordar la seva fusió; el Municipal de la Prosperitat, que es convertirà en el lloc de referència de l’activitat esportiva al districte, també va ser l’escenari escollit per posar negre sobre blanc i segellar el vincle.

“És un orgull per a nosaltres poder fusionar-nos amb una entitat com el KO Verdun i amb l’esportista més important de Nou Barris, Sandor Martín”, va explicar el secretari tècnic i jugador del primer equip de la Monta, Pedro García. “Tant de bo aquesta unió duri molts anys”, va afegir.

En la mateixa línia es va manifestar el president del club de futbol, Emilio Llamas, que a banda de mostrar el seu afecte cap a Martín (“tindrà el meu suport sempre”), va dir que volia aconseguir que el club tornés a Tercera, cosa que no passarà a finals d’aquesta temporada.

Rafa Martín, màxim dirigent del club de boxa, també va valorar molt positivament l’acord. “És un orgull que un club centenari com la Monta ens aculli i crec que la fusió només pot portar coses bones”, va dir, lamentant també que “les institucions ens estan fallant molt, malgrat que fem una gran feina”.

L’últim que va valorar la fusió va ser el seu fill, Sandor Martín. El boxejador, que tornarà a lluitar pel campionat d’Europa aviat, va dir que “és un plaer i un orgull poder treballar plegats”, que entre els dos clubs existeix “un sentiment de germandat” i que l’acord ha de servir per “seguir creixent i crear un esportiu referent, tant al barri com al districte”. El púgil va dir que espera que sigui “l’inici d’una relació que duri molts i molts anys”.

CALEN REFORMES
Però perquè els boxejadors del KO Verdun puguin entrenar al gimnàs que hi ha a les instal·lacions del Municipal, calen obres de condicionament.

Està previst que els treballs, que bàsicament són de neteja i adequació dels espais i de muntatge de les estructures necessàries per als entrenaments de boxa (quadrilàters o sacs, entre altres) comencin a fer-se pròximament, perquè els terminis que s’han acordat entre les dues parts és que la mudança del KO Verdun pugui fer-se després de l’estiu, el mes de setembre.

En aquest cas, com diu un refrany molt conegut, la unió ha servit per fer la força.