Reunió a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Foto: BCN Comerç

Una Capital Europea del Comerç de Proximitat. Aquesta és la proposta que Barcelona Comerç va fer a la presidenta de la comissió de Peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat, en el marc de la celebració del Dia Europeu del Comerç de Proximitat del passat 9 de maig.

Des de Barcelona Comerç asseguren que “no hi ha ciutats vives sense comerç de proximitat, i no hi ha una Europa dinàmica sense ciutats pròximes i pròsperes”. En aquest sentit, l’entitat va entregar a Montserrat el manifest ‘Fem comerç, fem ciutat, fem Europa’, que valora la necessitat de defensar i donar suport al comerç local.

“El model de comerç local i de proximitat europeu és únic. Molt difícil de trobar en altres continents”, va assegurar Montserrat. La presidenta de la comissió de Peticions va rebre amb interès la proposta de Barcelona Comerç per ser una iniciativa “constructiva” i de “suport a les petites i mitjanes empreses, que són el teixit bàsic no sols de Barcelona, sinó de tota la Unió Europea”.

IMPACTE DE LA PANDÈMIA
Montserrat i Salva Vendrell, president de Barcelona Comerç, també van aprofitar la trobada per valorar la situació preocupant del comerç a causa de la pandèmia i les restriccions. Es calcula que a la ciutat han tancat 3.000 establiments i que les vendes físiques durant la primera onada de la pandèmia van caure un 80%, un fenomen que s’ha anat repetint en les onades següents, quan el comerç físic va haver de tancar.