Nena menjant verdura

Foto: Ajuntament

El procés participatiu de l’Estratègia d’alimentació sostenible 2030 ha finalitzat amb un miler d’aportacions. Impulsat per l’Ajuntament, aquest procés volia fer partícips els ciutadans i les entitats de la ciutat per millorar les polítiques d’alimentació sostenible.

En concret, del miler d’aportacions, 848 han estat en línia, a través de l’enquesta ciutadana i altres aportacions als debats, mentre que les altres 144 han estat propostes presencials, que s’han aportat durant les sessions obertes i debats que s’han celebrat els últims mesos.

La finalitat d’aquestes trobades era contrastar amb la ciutadania el que s’ha treballat en l’àmbit de l’Ajuntament i recollir les opinions dels veïns per transformar el sistema alimentari a la ciutat. El procés, en concret, ha estat en marxa des del 4 de maig fins al 12 de juny, amb sessions presencials dinamitzades i un accés a la plataforma Decidim.Barcelona. Pel que fa als tallers, se n’han celebrat vuit amb entitats i ciutadans, tot i que també s’han organitzat reunions amb professionals i representants de l’àmbit de la salut, l’educació, el comerç, l’agricultura i la restauració, entre altres.

Del miler d’aportacions, 848 s’han fet a través d’internet i 144 han estat presencials

Amb tot, l’Estratègia d’alimentació sostenible Barcelona 2030 serà un full de ruta compartit que haurà de seguir-se els pròxims vuit anys en matèria de polítiques alimentàries a la ciutat, tant per part de l’Ajuntament com per la resta d’actors.

En aquest document quedaran recollides la visió, els objectius i les línies de treball que han de guiar la transformació del sistema alimentari a la ciutat.

Tot i que les sessions participatives van començar fa pocs mesos, el procés d’elaboració de l’Estratègia va arrencar el mes de gener. A més, compta amb la participació d’un centenar d’organitzacions de diversos segments del sistema alimentari, que aposten per l’alimentació sostenible.

Amb tot, la voluntat final d’aquest pla de futur és incrementar la producció, venda i consum d’aliments de temporada, la protecció i recuperació dels espais agraris urbans, la promoció d’una dieta saludable, fomentar les relacions justes en el marc de la cadena alimentària i coordinar els diversos agents del sistema per portar a terme accions concretes i avaluables, vinculades a estratègies existents.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram