Foto: Ajuntament

El mes passat va posar-se en marxa el cicle d’activitats Suma’t a l’alimentació sostenible!, organitzades per la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) i l’Espai Consum Responsable, una sèrie de propostes que volen dibuixar el camí perquè la societat tingui accés a una alimentació sostenible.

Tot plegat s’emmarca en la programació d’actes i propostes organitzades per Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, i es tradueix en una sèrie de xerrades, tallers, concursos, debats i taules rodones que s’allargaran fins al mes que ve.

Nou equipaments de diferents barris de la ciutat (el Centre de la Platja, el Casal de Barri Torre Baró, l’Aula Ambiental Bosc Turull, l’Aula Ambiental de la Sagrada Família, l’Aula Ambiental de Sant Andreu, l’Aula Ambiental de Ciutat Vella, el Centre Cívic Vil·la Urània, el Centre Cívic Can Deu i l’Espai Consum Responsable) han afegit als seus calendaris una gran varietat de propostes que volen servir per ajudar a transformar el sistema alimentari i el consum diari a les nostres llars.

Tallers per fabricar conserves, consells per reduir la quantitat de residus que generem, conferències sobre la història del cooperativisme i l’agroecologia a la ciutat, punts informatius sobre el compostatge, xerrades sobre novetats com la carn vegetal i mites i realitats sobre l’alimentació i concursos de receptes creatives són algunes de les activitats que ja s’han fet o que es duran a terme les pròximes setmanes. Les inscripcions es poden formalitzar al portal web de La Fàbrica del Sol.

CONSUM DE PROXIMITAT
Un altre dels eixos sobre els quals s’incideix des del cicle Suma’t a l’alimentació sostenible! és la importància del consum de proximitat.

Comprar aliments ecològics, de temporada o adquirits al mercat del barri, aprendre a fer conserves, ordenar bé la nevera o descobrir nous gustos amb els aliments que sobren normalment són idees que podem adquirir per canviar des de les nostres cases el sistema alimentari i ajudar la ciutat a transformar-se en un lloc que prioritzi l’alimentació sostenible.