Accio Perifèrica

La llibreria es troba al número 28 del carrer Francesc de Bolòs. Foto cedida

Un veí del districte, José Antonio Martínez, ha obert fa poc un tipus de comerç que suposa una novetat per a Nou Barris: una llibreria LGTBI, feminista i transfeminista. El seu nom és Acció Perifèrica, es troba al número 28 del carrer Francesc de Bolòs, al barri de Vilapicina, i el seu objectiu és portar a Nou Barris un tipus de literatura que potser és més fàcil de trobar al centre de la ciutat. “Vull portar llibres de teories feministes i queer i també de narrativa LGTBI, entre altres”, recalca Martínez.

Una de les raons per les quals ha decidit muntar aquesta mena de negoci és perquè, per una part, el veïnat tingui accés a referents LGTBI i feministes i, en cas que ho necessitin, també a una ajuda. “Fa pocs dies em va escriure una dona preguntant-me si podia venir a la llibreria perquè el seu fille està fent la transició”, explica.

En el seu cas, afirma Martínez, d’adolescent i jove va trobar a faltar tenir a prop aquest tipus de contingut, que recorda que hi ha diferents maneres de viure i estimar i que totes són igual de vàlides. “Abans de sortir de l’armari amb 20 anys no vaig tenir cap llibre en el qual em veiés reflectit o que em pogués donar respostes a la meva identitat sexual i de gènere”, recalca, fent referència a la importància de sentir-se representat en la cultura i el món que ens envolta en general.

Alguns dels llibres d’Acció Perifèrica que poden fer-ho possible són Charlas con Mamá, Sexe Fora de Norma o Lo que cuentan de nosotros. Aquest últim mostra la realitat que viuen molts joves homosexuals quan aterren en una gran ciutat per viure, per fi, la seva sexualitat amb llibertat i mostrant-se tal com són.