La protesta va tenir lloc a la plaça Sant Jaume. Foto: Aina Martí / ACN

Les entitats de la restauració i el comerç van organitzar una nova protesta el 13 de gener que va consistir a portar galledes que simulaven contenir excrements davant de la Generalitat per mostrar el seu rebuig a les noves restriccions aprovades per combatre la pandèmia.

A l’acte hi van ser al voltant d’un centenar d’empresaris i treballadors, que des de la plaça Sant Jaume van reclamar un canvi a l’executiu català, a qui van acusar d’arruïnar restaurants i comerços amb les noves restriccions. “No podem continuar tolerant aquests tancaments constants que estem patint i que estan portant a bona part de la restauració i del comerç a la ruïna per no poder resistir els talls d’activitat sense cap compensació econòmica”, va afirmar el president de Barcelona Oberta, Gabriel Gené.

La protesta la van organitzar, entre altres, Barcelona Oberta, Comertia, Foment, Pimec, Cecot, Barcelona Comerç i el Gremi de Restauració de Barcelona. “Hem portat una cagarada en senyal de protesta, per fer veure que tot el que quedarà serà misèria i ruïna”, va dir Jordi Casas, propietari de les sabateries Casas i membre de Comertia. Per la seva banda, Salva Vendrell, de Barcelona Comerç, va denunciar que un cop més “es torna a estigmatitzar el comerç i la restauració”.

MANIFEST
Un total de 15 organitzacions han firmat un manifest conjunt amb 10 peticions per “salvar” els 120.000 llocs de treball de la restauració i el comerç, que es va llegir al començament de la protesta. Els empresaris demanen “posar fi a la discriminació dels establiments ubicats als centres comercials” permetent que puguin obrir les botigues d’aquests espais i reobrir l’activitat comercial els caps de setmana, ja que recorden que representen entre el 30% i el 40% del total de la facturació setmanal.