El comerç de Nou Barris pateix la pandèmia però resisteix. Foto: Ajuntament

El 5,5% del comerç de proximitat de la ciutat ha abaixat la persiana definitivament per culpa de la pandèmia, segons dades de Barcelona Comerç que indiquen que, malgrat el degoteig de tancament, els eixos de proximitat aguanten millor que altres sectors el sotrac econòmic.

En aquest sentit, l’eix comercial Nou Barris és un dels que ha aguantat millor la situació actual i, de fet, és un dels que ha patit menys tancaments de botigues, segons l’enquesta de Barcelona Comerç entre els seus associats.

Tot i això, la situació és incerta i cal veure què passarà durant la campanya de Nadal, que es considera clau. “Ara tot depèn de les vendes dels pròxims mesos i la campanya de Nadal. Si no van bé i no s’aproven noves mesures econòmiques i fiscals que afavoreixin al comerç, el 20% del comerç i serveis d’hostaleria i restauració dels eixos de proximitat de Barcelona es podria veure obligat a tancar”, diu el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell.

D’altra banda, des de Barcelona Comerç també destaquen que la pandèmia del coronavirus ha fet que la gent valori més el comerç de proximitat i el servei que ofereix. De fet, s’ha pogut veure com els veïns concentren les seves compres al voltant de casa.