Una parada de mercat que accepta recs. Foto: Twitter (@RecBarcelona)

La moneda virtual Rec (Recurs Econòmic Ciutadà) ja es fa servir a un total de 172 comerços i parades de mercat de l’Eix Besòs segons va explicar l’Ajuntament a principis de gener.

Des del consistori també han explicat que els negocis que accepten aquesta moneda virtual han ingressat 883 recs de mitjana durant els tres primers mesos d’aquesta prova pilot, de la qual en formen part un total de 471 usuaris.

Aquesta moneda virtual, que equival a un euro i es fa servir a través d’una aplicació del mòbil o d’una targeta recarregable, va néixer fa tres mesos en el marc d’un projecte pilot d’innovació social que impulsa l’associació Novact juntament amb entitats comercials i socials de l’Eix Besòs i la col·laboració de l’Ajuntament.

ECONOMIA DE PROXIMITAT
El principal objectiu del projecte, expliquen des del govern municipal, és “afavorir que els diners circulin dins del territori per fomentar l’economia i el comerç de proximitat, evitar la desertització comercial, apoderar la ciutadania i enfortir les xarxes associatives”. Els comerços també poden fer compres al barri i oferir avantatges, ofertes o promocions per fidelitzar els clients.