Pallarols, en una imatge d’arxiu. Foto: Marta Casado Pla / ACN

El Gremi de Restauració de Barcelona ha criticat avui la “discriminació que pateixen els bars i restaurants” que han hagut de tancar i que ara patiran un nou horari més limitat per al repartiment a domicili i la recollida de menjar a causa del toc de queda. En un comunicat, el Gremi assegura que el Govern hauria de substituir el tancament actual “per la represa de l’activitat de la restauració, de forma presencial” entre les sis del matí i les nou del vespre. “La reobertura hauria de ser immediata”, assegura el director del Gremi, Roger Pallarols, que considera que s’ha demostrat “la manca d’efectivitat de la mesura, ja que els contagis continuen augmentant”.

El Gremi veu “il·lògica” l’actitud de la Generalitat, i aposta per allargar el repartiment a domicili fins a les onze de la nit “per poder donar servei a les persones que acaben de treballar a les nou i que encara han de tornar als seus domicilis”.

Els restauradors es queixen que les administracions han fet “escassos esforços” per compatibilitzar la gestió sanitària i la crisi econòmica que genera. En aquest sentit, consideren que la conselleria d’Empresa hauria de formar part del PROCICAT, juntament amb Interior i Salut.