Foto: Ajuntament

Sis dècades al peu del canó i al servei dels veïns i les veïnes de Nou Barris. El mercat de la Mercè celebra el seu seixantè aniversari, ja que es va inaugurar oficialment el 19 de març de 1961 (el dia de Sant Josep), tot i que no va obrir les portes al públic fins unes setmanes més tard, el 8 d’abril.

Més de mig segle després, l’equipament segueix a ple rendiment i ha volgut celebrar el seu aniversari regalant cupons de vals de compra per a les seves parades. Actualment, el mercat té 55 establiments: 53 parades (amb dos bars interiors i un d’exterior) i dos comerços amb béns no comestibles (una floristeria i una botiga de roba). Fa 10 anys, el 2011, va rebre el premi de Millor mercat del món, després de ser el primer mercat municipal a associar-se a un eix comercial.

REMODELACIONS RECENTS
En el darrer lustre, però, l’equipament ha viscut dues reformes per adaptar-se als nous temps i a les noves necessitats. La primera va ser el 2017, quan es va renovar la façana del carrer Sant Iscle amb l’objectiu de millorar-ne la il·luminació i l’amplitud i, a la vegada, facilitar-hi l’accés per a les persones amb mobilitat reduïda.

La segona, i més recent, és de l’any passat, quan es va fer la reforma de la façana principal, la del carrer de Fabra i Puig, obres que es van aprofitar també per adequar els accessos del passeig amb el carrer Aneto.