El mercat ha renovat dues de les façanes en els últims anys. Foto: Ajuntament

El mercat de la Mercè, situat al passeig de Fabra i Puig, celebra aquest mes d’abril el seu 60è aniversari. Tot i les restriccions que imposa la pandèmia, durant la setmana del 19 al 24 d’abril l’equipament es guarnirà per a l’ocasió i els dies 23 i 24 les parades repartiran cupons de rascar equivalents a vals de compra de 5, 10 i 20 euros. En total, 3.000 euros per gastar al mateix mercat.

“El mercat té totes les parades obertes i, malgrat que els primers mesos de la pandèmia la feina va baixar, funciona molt bé”, afirma en declaracions a Línia Nou Barris Manoli Mesa, la presidenta del mercat. Actualment l’equipament té 53 parades, dos bars, un d’interior i un altre d’exterior, i dos comerços no alimentaris, una floristeria i una botiga de roba.

“CLIENTELA VARIADA”
Un dels aspectes que Mesa destaca del mercat de la Mercè és la “clientela variada” que té. “Entre setmana ve més aviat gent gran, però els caps de setmana hi ha gent jove”, afirma. De fet, destaca que des del mercat fa temps que es va entendre que algunes coses havien de canviar per adaptar-se als nous patrons de consum. “Vam començar a fer servei a domicili bastant abans de la pandèmia i ara s’ha triplicat”, afirma la presidenta. Una altra cosa que tenen clara, afegeix, és la importància de les xarxes socials. “A Instagram hi pengem moltes coses”, remarca Mesa satisfeta. El perfil del mercat en aquesta xarxa social té gairebé 1.000 seguidors.

D’altra banda, cal destacar que en els darrers anys s’han fet dues reformes importants. El 2017 es va renovar la façana del carrer Sant Iscle i l’any passat la del passeig de Fabra i Puig. Ara es canviarà el sistema de climatologia amb unes obres que duraran entre quatre i cinc mesos.