Avui comencen els actes de celebració del 50è aniversari. Foto: Mercats BCN

El Mercat de la Guineueta va nèixer a redós del mateix Nou Barris. L’arribada de nouvinguts procedents d’altres parts de l’Estat va fer necessària la construcció d’habitatges i equipaments. Un d’aquests va ser el Mercat de la Guineueta, que enguany celebra el seu cinquantè aniversari.

A partir d’avui i fins dissabte, el mercat organitzarà tot un seguit d’activitats lúdico-festives per recordar aquesta efemèride.

Les activitats van des de tallers de cuina, fins a balls i concerts. De fet, avui dimarts, a partir de les 10 del matí, es farà un taller de cuina al mercat, i a partir de les 12 del migdia, tindrà lloc un concurs de truites amb un premi de 100 euros en vals de compra per al guanyador.

A partir de les 6 de la tarda, a la sala polivalent del mercat, s’oferirà una exhibició de la Colla Solidaritat Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de les Roquetes.

Les celebracions seguiran demà, amb una fideuà popular a la sala polivalent al migdia, i una sessió de ball en línia a la sala polivalent a partir de dos quarts de sis de la tarda.

Dijous, el flamenc s’apoderarà de la Guineueta amb un ball de sevillanes de 10 a 11 del matí a la sala polivalent. Poc després, a l’Espai de cuina, se celebraran més tallers culinaris. El mateix dijous serà el dia on els més joves podran gaudir més de la festa del mercat, amb una discoteca juvenil i un berenar especial.

Divendres, però, serà el dia central de la festa, amb la celebració de l’aniversari del mercat amb pastís i cava per a tothom. L’endemà, serà un dia farcit d’actuacions artístiques a càrrec de la Coral Canticorum i el grup Chartres.