Carns Banach va aixecar la persiana al Mercat de les Corts l’any 1961. Al capdavant del negoci hi ha Josep Maria Banach, que forma part de la segona generació i és el fill petit dels fundadors. Banach, que té 53 anys, en va agafar les regnes el 2009 després que amb només 15 anys ja hi comencés a treballar. Actualment, té una plantilla amb sis treballadors.

Enguany celebreu els 60 anys…
Sí. No hem preparat cap celebració per tot el que estem vivint, però la veritat és que és un moment molt especial. Esperarem que tothom estigui vacunat i passi la pandèmia i farem alguna cosa.

Quin és el secret perquè el negoci hagi funcionat durant tants anys?
Fer les coses ben fetes, de forma raonable, i no enganyar la gent. I tenir un bon producte. Tot això et fa tenir la confiança dels clients, que és fonamental. Avui dia s’accepten menys els errors.

Tenir una clientela fidel és fonamental…
Exacte. Nosaltres tenim clients que són de tercera generació i també en venen de nous. La gent jove vol un plus que no troba als supermercats i nosaltres l’hem d’oferir perquè hi ha molta competència.

I esforç i un tracte proper…
Sí. Estic molt orgullós que el negoci hagi funcionat tants anys. Tinc clar que em jubilaré aquí.