Sempre que m’he mogut pels carrers de Collbató, de jove i després amb les meves filles, he anat gaudint del que m’oferia el nostre poble i he anat descobrint l’enorme potencial que tenia. Sempre vaig pensar que algun dia jo podria aportar el meu gra de sorra per ajudar a desenvolupar aquest potencial.

Quan en la legislatura actual vaig assolir les regidories de cultura, promoció econòmica i comerç, vaig pensar que potser començava aquest retorn a tot el que m’havia donat Collbató. Especialment en aquestes regidories, ja que eren temes que d’alguna manera havien marcat la meva vida. Els meus pares i els meus avis eren comerciants, una gran part de la meva vida professional l’he desenvolupat a l’empresa privada i més específicament en la indústria i, per finalitzar, la cultura, en totes les seves manifestacions, és un dels motors de la meva vida.

Tot i que ha estat un inici, crec que durant aquests quatre anys Collbató ha fet un gir important, convertint-se en un referent del Montserratí.

Crec que la Festa Major del poble ha estat un dels esdeveniments que més exemplifica aquest gir. La Festa ha tingut una oferta diversificada, de qualitat, a tots els barris i a l’abast de tothom. Hem portat a Collbató aquells espectacles i grups que fins al moment només apareixien en les festes de les grans ciutats.

Així mateix, hem sabut recuperar la figura i, especialment l’obra, del mestre Amadeu Vives. Avui en dia el festival que porta el seu nom és un referent cultural al nostre país. Aquesta recuperació ha arribat a les nostres escoles i al poble en general.

Collbató és un poble amb tradició teatral. A banda de l’oferta de qualitat que hem mantingut durant aquests quatre anys, incloses les obres dels grups locals i els convidats, hem posat a l’abast dels ciutadans experiències noves organitzant sortides als teatres de Barcelona i al Gran Teatre del Liceu, apropant-lo a casa nostra amb ‘El Liceu a la fresca’.

A més, hem donat suport fermament a totes les entitats culturals de llarga tradició a Collbató animant-les a seguir amb la seva tasca i aportant-hi noves idees per ampliar i consolidar el seu paper en la vida cultural del nostre poble.

Mentrestant, les festes populars, típiques del calendari català, no han deixat de créixer i renovar-se a Collbató. Moltes d’elles han estat una realitat gràcies als ciutadans i ciutadanes que de manera voluntària han participat a fer-ho possible i als quals vull agrair la seva dedicació. Em refereixo a esdeveniments com la Cavalcada de Reis, els Tres Tombs, la Fira de Nadal, el Pessebre Vivent, l’Aplec de la Salut i a tants altres.

Un dels eixos fonamentals en els quals he basat la meva regidoria ha estat l’impuls de la Biblioteca, del Casal de Cultura i del Casinet, dotant-los d’eines i recursos necessaris per desenvolupar tota la seva potencialitat, fent d’aquest conjunt el punt neuràlgic i el nucli cultural del poble.

Pel que fa a la regidoria de promoció econòmica, ha estat un dels reptes més complexos als quals m’he enfrontat en aquests quatre anys, a causa que era una àrea amb poca tradició al nostre poble. Tot i que hem desenvolupat projectes importants, soc conscient que han quedat encara temes per impulsar.

L’objectiu principal que em vaig marcar era disposar d’un directori clar de quina era la realitat de les indústries, comerços, emprenedoria, restauradors, món rural… que configuren el nostre entorn. El que volíem era tenir el coneixement en profunditat de qui és cadascú, les seves necessitats, inquietuds i mancances, per tal de poder atendre-les adequadament. Fruit de tot això han estat les tres trobades que s’han organitzat a Collbató per tractar tots aquests temes i mirar cap al futur. Això ha de permetre cercar noves oportunitats de creixement econòmic per al nostre poble i la creació de llocs de treball.

Per tot això cal desenvolupar un pla urbanístic que doni resposta a les necessitats actuals de creació de nous espais comercials i l’ampliació dels usos del polígon industrial, així com la diversificació de zones urbanes per desenvolupar noves activitats econòmiques, que ara limiten les nostres capacitats.

Tota aquesta feina no hauria estat possible sense l’equip de persones treballadores d’ambdues regidories, que des del primer moment van captar aquesta nova manera de fer “poble” i hi han col·laborat activament aportant idees, coneixement, professionalitat i molta il·lusió.

Espero tenir l’oportunitat de poder continuar treballant per Collbató. Perquè crec i estimo Collbató, sí o sí.