El parc afectat, situat al carrer Arcadi Casanovas. Foto: Arxiu

Una quarantena de veïns del barri del Torrent de Llops de Martorell s’han organitzat per fer front a l’incivisme que afecta el parc infantil situat al carrer Arcadi Casanovas, entre Berenguer Bertran i Francesc Macià. Denuncien que, cada tarda des de fa mesos, diversos adolescents sense mascareta ni distància interpersonal s’instal·len al parc per fumar, beure i escoltar música amb un altaveu fins a la nit, molt sovint fins a altes hores de la matinada. Tot plegat afecta el descans dels veïns i deixa la zona plena de brutícia.

“He trucat cada dia a la Policia Local, al principi sempre venien i els feien fora, però ara ja fa temps que em diuen que no tenen efectius”, relata a Línia Nord una veïna que prefereix no dir el seu nom. “Només tenen entre 14 i 17 anys, però són molts (n’he arribat a comptar trenta) i fan por”, admet. De fet, aquesta afectada ha acabat posant a la venda casa seva perquè està “farta” de la situació. El sentiment és compartit per la resta de veïns: “No podem ni sentir la televisió a casa nostra perquè posen la música molt forta, i ens entra olor de marihuana”, explica una altra veïna, que també lamenta que els nens de la zona no poden gaudir d’un parc que tenen tan a prop.

Després d’enviar missatges, fotografies i vídeos diàriament a l’alcalde Xavier Fonollosa, una veïna ha aconseguit concertar una reunió amb ell i amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra, aquest divendres. En paral·lel, una altra resident de la zona ha presentat una instància al Ple municipal d’aquest mes, explicant la situació i demanant mesures al consistori.