Escena nova Passió Esparreguera

Una escena de la nova versió de La Passió d’Esparreguera. Foto: Twitter (@cultura_cat)

La Passió d’Esparreguera està vivint unes setmanes molt intenses. Després de celebrar amb èxit una nova edició del festival FiraPassió el 19 i el 20 de febrer, dissabte passat l’entitat esparreguerina va ser l’amfitriona de la 40a assemblea de l’Europassion i va encetar la seva temporada més ambiciosa.

Europassion és una associació fundada fa quaranta anys a Esparreguera i que actualment aplega 86 Passions de setze països diferents. Cada any celebra una assemblea al municipi d’una de les Passions que en formen part, i la d’Esparreguera va demanar acollir la d’aquest any, que coincideix amb el quarantè aniversari.

D’altra banda, dissabte a la tarda, un cop celebrada l’assemblea, es va presentar la temporada de la Federació Catalana de Passions, amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. Més tard, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va arribar a Esparreguera per gaudir d’una mostra de cultura popular i de la primera funció de la temporada de La Passió.

Dues Passions en una

La Passió d’Esparreguera va estrenar dissabte una nova versió. Les novetats principals són la durada (de dues hores i mitja, en comptes de les gairebé cinc hores de la versió clàssica) i el text, escrit pel nou director de l’espectacle, Robert Gobern. Es tracta d’un text en prosa (sempre havia estat en vers), molt “picat” i emotiu, tal com detalla el president de La Passió, Enric Galceran. Una altra novetat és la incorporació de més “efectes espectaculars” per aconseguir “tornar a sorprendre l’espectador”, en paraules de Galceran.

Alhora, però, també es manté la versió clàssica del drama sacre: s’han programat quatre funcions de cadascuna de les versions. A més, totes dues tenen el mateix repartiment amb una única excepció: l’intèrpret de Jesús, que en la versió nova és Jaume Navarro i en la tradicional continua sent Edmon Reynés. La voluntat del director, segons explica Galceran, és “donar la mateixa importància a totes dues versions”. Això ha suposat un repte organitzatiu a tots els nivells, però el president de l’entitat creu que valdrà la pena. “Les dues propostes es retroalimentaran”, pronostica, i detalla que la durada reduïda de la nova versió farà l’espectacle més accessible a gent que, fins ara, no s’havia animat a veure’l. “Potser veuran el nou format i, arran d’això, també en voldran veure el clàssic”, intueix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram