Francisco Ropero, un veí solidari. Foto: Línia Nord

La pandèmia no només es fa notar als hospitals i centres d’atenció primària, també afecta de retruc les butxaques de molta gent que, des del març, han vist reduir els seus ingressos de forma preocupant. Conscient d’això, el martorellenc Francisco Ropero no ha volgut quedar-se de braços plegats i ha posat en marxa una iniciativa solidària.

Des d’aquesta setmana, ofereix esmorzars gratuïts per a infants i gent gran amb pocs recursos. Ho fa de dilluns a divendres al local del número 9 del carrer Francesc Macià, l’oficina on treballa i que ha habilitat amb un dispensador de gel hidroalcohòlic i diverses cadires distanciades. Ha establert un horari per a nens i nenes, de 8.15 a 8.45 hores, i un per a majors de 65 anys, de 8.45 a 9.15 h. Ell mateix ha comprat llet, suc, fruita, cereals i altres aliments per oferir un bon esmorzar. “Ara tinc temps i possibilitats, i ho he volgut aprofitar per ajudar perquè la situació social cada vegada és pitjor i sovint les administracions no fan prou”, diu Ropero.

Aquest veí creu que, si la iniciativa funciona, potser serveix perquè “més gent se sumi i faci el mateix a altres barris, més enllà del Torrent de Llops”. “Seria ideal que hi hagués tres o quatre ubicacions per arribar a tothom”, conclou.